Chléb a housky

22.03.2012 10:19

Nový chléb

Jizerské pekárny pozměnily recepturu mouky, tak holt musím změnit recepty na chleba. Tady je jeden čerstvě vyzkoušený: 440ml vody 200g jizerky 200g schar b 100g pohankové mouky droždí, cukr, sůl, drcený kmín Pečeme v pekárně na bezlepkový nebo rychlý program.

—————

17.11.2011 16:01

Jizerkový míchaný chléb

Ráda peču z hotových směsí od Jizerských pekáren, některé mi ale při pečení v pekárně málo vykynou. Stačilo je ovšem mírně poupravit.   250g směsi Slunečnicový chléb (nebo Vícezrnný chléb) 250g Jizerky 1/2 ČL soli 450ml vody kvásek z 1/2 kostky droždí Pečeme v pekárně standartním...

—————

11.06.2009 07:20

Bramborové housky

1 kostka droždí nebo 1 sáček 1 lžička cukru 500g světlé bezlepkové mouky (Schar, Michalík) 200g uvařených brambor od včerejška 1 lžička soli 2 lžíce oleje voda - od oka asi 300-400ml 1 rozšlehané vejce na potření hrubá sůl na posypání Postup: Z droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Všechny suroviny...

—————

11.06.2009 07:19

Výborná veka

250g bezlepkové mouky schar b 250g bezlepkové mouky michalík kvásek z 1/2 kostky droždí a lžičky cukru 2 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce rýžového octa 450ml vlažné vody Do pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme mouku, sůl a navrch kvásek. Kdo má rád, může přisypat 3 lžíce slunečnicových...

—————

11.06.2009 07:18

Tmavý chléb

400g bezlepkové mouky 100g pohankové mouky 2 lžíce octa (vinný, rýžový, jablečný) 1 lžička soli 1 - 2 lžičky kmínu 400 - 450ml vlažné vody 1/2 kostky droždí 1 lžička cukru Droždí smícháme s cukrem, pár minut počkáme, až vzejde kvásek. Do pekárny nalijeme vodu a ocet, přidáme ostatní suroviny,...

—————