Chléb a housky
22.03.2012 10:19
Jizerské pekárny pozměnily recepturu mouky, tak holt musím změnit recepty na chleba. Tady je jeden čerstvě vyzkoušený:
440ml vody
200g jizerky
200g schar b
100g pohankové mouky
droždí, cukr, sůl, drcený kmín
Pečeme v pekárně na bezlepkový nebo rychlý program.
—————
17.11.2011 16:01
Ráda peču z hotových směsí od Jizerských pekáren, některé mi ale při pečení v pekárně málo vykynou. Stačilo je ovšem mírně poupravit.
250g směsi Slunečnicový chléb (nebo Vícezrnný chléb)
250g Jizerky
1/2 ČL soli
450ml vody
kvásek z 1/2 kostky droždí
Pečeme v pekárně standartním...
—————
11.06.2009 07:20
1 kostka droždí nebo 1 sáček
1 lžička cukru
500g světlé bezlepkové mouky (Schar, Michalík)
200g uvařených brambor od včerejška
1 lžička soli
2 lžíce oleje
voda - od oka asi 300-400ml
1 rozšlehané vejce na potření
hrubá sůl na posypání
Postup:
Z droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Všechny suroviny...
—————
11.06.2009 07:19
250g bezlepkové mouky schar b
250g bezlepkové mouky michalík
kvásek z 1/2 kostky droždí a lžičky cukru
2 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
2 lžíce rýžového octa
450ml vlažné vody
Do pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme mouku, sůl a navrch kvásek. Kdo má rád, může přisypat 3 lžíce slunečnicových...
—————
11.06.2009 07:18
400g bezlepkové mouky
100g pohankové mouky
2 lžíce octa (vinný, rýžový, jablečný)
1 lžička soli
1 - 2 lžičky kmínu
400 - 450ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
Droždí smícháme s cukrem, pár minut počkáme, až vzejde kvásek. Do pekárny nalijeme vodu a ocet, přidáme ostatní suroviny,...
—————