Archiv článků
11.06.2009 07:57
1 kg starých brambor
2 lžíce bramborového škrobu
majoránka
česnek podle chuti
sůl
olej na smažení
Oloupané brambory postrouháme, půl na hrubo, půl na jemno. Smícháme se škrobem, přidáme asi 5 stroužků prolisovaného česneku (pro chlapy celou paličku), okořeníme, osolíme, smažíme na rozpáleném oleji...
—————
11.06.2009 07:54
500g srnčího masa
1dl červeného vína
pepř, sůl, olej
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, polijeme vínem a olejem a necháme několik hodin (čím starší maso, tím déle) odležet v ledničce. Potom maso osolíme a osmažíme na pánvi po obou stranách.
—————
11.06.2009 07:54
1kg srnčího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
100g anglické slaniny
pepř, sůl, sádlo
Maso nakrájíme na větší delší plátky, polijeme mořidlem a dáme na několik hodin odležet do ledničky. Potom maso naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme. Na plátky masa dáme...
—————
11.06.2009 07:51
200g jahel (orientační množství, dělám je od oka)
1 hrnek rýžového mléka
1 velká plechovka broskví
3 vejce
cukr
Jáhly spaříme a uvaříme podle návodu. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu jahel, vrstvu broskví a navrch zase jáhly. V mléce rozšleháme vejce a cukr, nalijeme na jáhly a zapečeme....
—————
11.06.2009 07:51
2 sáčky rýže
3 lžíce sušeného rýžového mléka
1-2 lžíce cukru
1 lžička soli
V osolené vodě uvaříme rýži doměkka. V konvici přivedeme k varu asi 1/4l vody, nalijeme do hrnce, rozmícháme ve vodě rýžové mléko, přidáme rýži a cukr, krátce povaříme a necháme asi 10min dojít.
Podáváme posypané grankem,...
—————
11.06.2009 07:50
1l vody
1 hrnek pohankové krupice
2 lžíce cukru
špetka soli
5 lžic sojového nebo rýžového mléka v prášku
margarín na omaštění, granko na posypání
Ve vodě rozmícháme mléko v prášku, přidáme krupici, povaříme asi 5 minut do zhoustnutí, přisolíme, přisladíme, podáváme omaštěné a posypané...
—————
11.06.2009 07:49
Jednoduché jídlo ze zbytků od neděle
zbytek kuřete
půl kastrolu uvařené jasmínové rýže
hrst uvařené pohanky
čerstvý nebo mrazenýž hrášek
1 cibule
olej na smažení
sůl, chilli, sojová omáčka
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme nakrájené zbytky kuřete, rýži, pohanku a hrášek. Prohřejeme,...
—————
11.06.2009 07:48
Tradiční štědrovečerní jídlo naší rodiny.
1 kapr
1/2 paličky česneku
1 citrón
sůl, pepř
Vykuchaného kapra stáhneme a rozpůlíme. Dáme na pekáč, pokapeme šťávou z citrónu, potřeme lisovaným česnekem, osolíme a popepříme, necháme půl dne odležet v ledničce. Podlijeme vodou a pečeme 20-30 minut na...
—————
11.06.2009 07:47
1kg brambor
mísa čerstvých hub (já měla bedly)
15dkg anglické slaniny
1 velká cibule
6 vajec
sůl, pepř
Brambory nakrájíme na plátky a krátce předvaříme. Do vymaštěného pekáče naskládáme vrstvu brambor, na to vrstvu nakrájených hub, které prosypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Navrch to celé...
—————
11.06.2009 07:46
1 kostka tofu (asi 200g)
4 stroužky česneku
1 lžička červené kari pasty
1 vejce
1 - 2 lžíce solamylu
cukr, sůl, olej
Tofu nakrájíme na plátky a naložíme na chvíli do marinády z prolisovaného česnekku, kari pasty, oleje, soli a cukru. Mezitím si připravíme těstíčko z vajíčka a škrobu. Tofu...
—————