Mléčná rýže bez mléka

11.06.2009 07:51

2 sáčky rýže
3 lžíce sušeného rýžového mléka
1-2 lžíce cukru
1 lžička soli

V osolené vodě uvaříme rýži doměkka. V konvici přivedeme k varu asi 1/4l vody, nalijeme do hrnce, rozmícháme ve vodě rýžové mléko, přidáme rýži a cukr, krátce povaříme a necháme asi 10min dojít.
Podáváme posypané grankem, můžeme omastit vhodným margarínem.
Zbylo vám? Vychlazenou rýži dáme do misek, ozdobíme jahodama či borůvkama a podáváme k svačině jako sladký dezert.
Tento recept je vhodný pro pacienty, kteří s dietou začínají, protože jídlo je velmi dobře stravitelné. Díky jednoduché přípravě jej zvládnou uvařit i odrostlejší děti.

—————

Zpět