Sladká jídla

11.06.2009 07:51

Sladký jahelník

200g jahel (orientační množství, dělám je od oka) 1 hrnek rýžového mléka 1 velká plechovka broskví 3 vejce cukr Jáhly spaříme a uvaříme podle návodu. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu jahel, vrstvu broskví a navrch zase jáhly. V mléce rozšleháme vejce a cukr, nalijeme na jáhly a zapečeme....

—————

11.06.2009 07:51

Mléčná rýže bez mléka

2 sáčky rýže 3 lžíce sušeného rýžového mléka 1-2 lžíce cukru 1 lžička soli V osolené vodě uvaříme rýži doměkka. V konvici přivedeme k varu asi 1/4l vody, nalijeme do hrnce, rozmícháme ve vodě rýžové mléko, přidáme rýži a cukr, krátce povaříme a necháme asi 10min dojít. Podáváme posypané grankem,...

—————

11.06.2009 07:50

Krupičná kaše

1l vody 1 hrnek pohankové krupice 2 lžíce cukru špetka soli 5 lžic sojového nebo rýžového mléka v prášku margarín na omaštění, granko na posypání Ve vodě rozmícháme mléko v prášku, přidáme krupici, povaříme asi 5 minut do zhoustnutí, přisolíme, přisladíme, podáváme omaštěné a posypané...

—————