Archiv článků

11.06.2009 07:57

Bramboráky

1 kg starých brambor 2 lžíce bramborového škrobu majoránka česnek podle chuti sůl olej na smažení Oloupané brambory postrouháme, půl na hrubo, půl na jemno. Smícháme se škrobem, přidáme asi 5 stroužků prolisovaného česneku (pro chlapy celou paličku), okořeníme, osolíme, smažíme na rozpáleném oleji...

—————

11.06.2009 07:54

Srnčí plátky na víně

500g srnčího masa 1dl červeného vína pepř, sůl, olej Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, polijeme vínem a olejem a necháme několik hodin (čím starší maso, tím déle) odležet v ledničce. Potom maso osolíme a osmažíme na pánvi po obou stranách.

—————

11.06.2009 07:54

Srnčí závitky

1kg srnčího masa 2 cibule 4 stroužky česneku 100g anglické slaniny pepř, sůl, sádlo Maso nakrájíme na větší delší plátky, polijeme mořidlem a dáme na několik hodin odležet do ledničky. Potom maso naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme. Na plátky masa dáme...

—————

11.06.2009 07:51

Sladký jahelník

200g jahel (orientační množství, dělám je od oka) 1 hrnek rýžového mléka 1 velká plechovka broskví 3 vejce cukr Jáhly spaříme a uvaříme podle návodu. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu jahel, vrstvu broskví a navrch zase jáhly. V mléce rozšleháme vejce a cukr, nalijeme na jáhly a zapečeme....

—————

11.06.2009 07:51

Mléčná rýže bez mléka

2 sáčky rýže 3 lžíce sušeného rýžového mléka 1-2 lžíce cukru 1 lžička soli V osolené vodě uvaříme rýži doměkka. V konvici přivedeme k varu asi 1/4l vody, nalijeme do hrnce, rozmícháme ve vodě rýžové mléko, přidáme rýži a cukr, krátce povaříme a necháme asi 10min dojít. Podáváme posypané grankem,...

—————

11.06.2009 07:50

Krupičná kaše

1l vody 1 hrnek pohankové krupice 2 lžíce cukru špetka soli 5 lžic sojového nebo rýžového mléka v prášku margarín na omaštění, granko na posypání Ve vodě rozmícháme mléko v prášku, přidáme krupici, povaříme asi 5 minut do zhoustnutí, přisolíme, přisladíme, podáváme omaštěné a posypané...

—————

11.06.2009 07:49

Kuřecí rizoto s pohankou a hráškem

Jednoduché jídlo ze zbytků od neděle   zbytek kuřete půl kastrolu uvařené jasmínové rýže hrst uvařené pohanky čerstvý nebo mrazenýž hrášek 1 cibule olej na smažení sůl, chilli, sojová omáčka   Cibulku osmažíme na oleji, přidáme nakrájené zbytky kuřete, rýži, pohanku a hrášek. Prohřejeme,...

—————

11.06.2009 07:48

Kapr na česneku

Tradiční štědrovečerní jídlo naší rodiny. 1 kapr 1/2 paličky česneku 1 citrón sůl, pepř Vykuchaného kapra stáhneme a rozpůlíme. Dáme na pekáč, pokapeme šťávou z citrónu, potřeme lisovaným česnekem, osolíme a popepříme, necháme půl dne odležet v ledničce. Podlijeme vodou a pečeme 20-30 minut na...

—————

11.06.2009 07:47

Zapečené houby

1kg brambor mísa čerstvých hub (já měla bedly) 15dkg anglické slaniny 1 velká cibule 6 vajec sůl, pepř Brambory nakrájíme na plátky a krátce předvaříme. Do vymaštěného pekáče naskládáme vrstvu brambor, na to vrstvu nakrájených hub, které prosypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Navrch to celé...

—————

11.06.2009 07:46

Česnekové tofu v těstíčku

1 kostka tofu (asi 200g) 4 stroužky česneku 1 lžička červené kari pasty 1 vejce 1 - 2 lžíce solamylu cukr, sůl, olej Tofu nakrájíme na plátky a naložíme na chvíli do marinády z prolisovaného česnekku, kari pasty, oleje, soli a cukru. Mezitím si připravíme těstíčko z vajíčka a škrobu. Tofu...

—————